Hoe een bedrijfsfilm laten maken jouw website beter vindbaar maakt

Een bedrijfsfilm is een korte video die een (ingewikkelde) bedrijfs kwestie op een duidelijke en visuele manier uitlegt. Deze heeft niet alleen als functie om zaken te verhelderen, ook zal een goede bedrijfsfilm laten maken de positie van jouw website in de zoekmachine versterken. Een bedrijfsfilm is geschikt voor ieder bedrijf. Bij het maken van een bedrijfsfilm is het van groot belang dat het op de juiste manier gedaan wordt. Je wilt namelijk dat je boodschap niet alleen duidelijk maar ook professioneel overkomt. Door gebruik te maken van de juiste beelden in combinatie met een goed sound design, creëer je een effectieve bedrijfsfilm. Hoe deze ook nog eens je SEO een boost geeft lees je in deze blog.

De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken

Voor we het hebben over SEO, vertellen je graag waarom het inzetten van een bedrijfsfilm een goede stap kan zijn voor jouw bedrijf. Hieronder een aantal feitjes:

  • Bedrijven die een bedrijfsfilm inzetten merken dat hun conversie verbeterd. De aanwezigheid van een video op een website verhoogd namelijk de waarschijnlijkheid van aankoop tot maar liefst 85%.
  • Ons brein is audiovisueel ingesteld. Dit houdt in dat we de voorkeur geven aan het kijken naar een video boven het lezen van een tekst. Een video kan onze aandacht beter vasthouden. Daarnaast kunnen we de informatie uit een video beter onthouden dan die uit een tekst.
  • Maar liefst 52% van de marketeers geloofd dat video effectief is voor het vergroten van de  brand awareness bij klanten.
  • Video is populair, naar verwachting zal in 2019 80% van alle social media content uit video bestaan.

In onderstaande video van Cooler Media wordt heel praktisch uitgelegd wat de voordelen zijn van uitleganimaties.

Waarom wij animaties maken | made by Cooler Media from Cooler Media on Vimeo.

Een sterkere SEO positie

SEO. Search Engine Optimization. Dé manier om ervoor te zorgen dat jou website zo hoog mogelijk scoort in zoekmachines als Google.

Het toevoegen van een bedrijfsfilm aan je website verbetert je SEO. Dit gaat niet helemaal vanzelf. Je zult een sterke titel, een goede omschrijving, de juiste tags en een mooie thumbnail moeten toevoegen aan je bedrijfsfilm om optimale resultaten te behalen. Echter, wanneer je dit goed doet, schiet je SEO score omhoog. Google neemt steeds meer videoresultaten op in de reguliere zoekmachine. Om je een beetje op weg te helpen geven we je hieronder een aantal tips voor het versterken van de vindbaarheid van je website met behulp van een bedrijfsfilm laten maken.

Backlinks
Het verkrijgen van een backlink is een van de meest effectieve manier voor het optimaliseren van je SEO. Een backlink krijg je wanneer een andere website jouw video deelt. Een backlink is dus een verwijzing van een andere webpagina naar je eigen website. Deze andere webpagina heeft weer een ander publiek dan jij. Hierdoor vergroot je je doelgroep en het aantal clicks. Een video op een website verhoogd gemiddeld het aantal backlinks met 300%.

Kwaliteit
Door het toevoegen van een bedrijfsfilm waardeert Google je website als een website van een hogere kwaliteit. Google ziet video’s als interessante content voor de bezoeker.

Click-through rate
Door het toevoegen van een bedrijfsfilm aan je website kun je je click-trough rate met gemiddeld 41 procent verhogen. De bezoeker klikt namelijk snel op een video doordat thumbnails en video titels de aandacht trekken. Een hoge click-through rate wordt door Google beloond. 70 procent van de websites die bij Google op de eerste pagina staan bevatten video(s).

Bounce rate
Terwijl we een zo hoog mogelijke click through rate (CTR) willen behalen, willen we een zo laag mogelijke bounce rate behalen. Bounce rate wordt namelijk als negatief beschouwd door Google. Door video’s aan je website toe te voegen, blijven bezoekers gemiddeld langer op je website. Dit is positief voor je bounce rate.

Deze blog ‘Hoe een bedrijfsfilm laten maken jouw website beter vindbaar maakt’ is in samenwerking met Cooler Media geschreven.