6 gouden ZZP website tips die je verder helpen

Maak je bedrijf online zichtbaar en vindbaar met deze 6 gouden ZZP website tips die je verder helpen

6 ZZP website tips voor MKB’ers die online zichtbaar willen zijn.  Wanneer je je eigen onderneming start als ZZP’er, winkelier of in het MKB weet je dat een goede website bouwen een belangrijk onderdeel is in je ondernemingsplan. Dit is spannend als je niet bekend bent met online presentatie. Je wilt je onderneming graag goed online presenteren. Je wilt laten weten dat je er bent!

Als je voor een webwinkel kiest dan is het internet zelfs je primaire verkoopkanaal. Klanten binnenhalen doe je dan ook voor het grootste gedeelte online, bijvoorbeeld via Social Media.

Bij ondernemen komt veel kijken, het kan daarom een verstandige keuze zijn om het bouwen van een website voor je bedrijf uit te besteden. Dat hoeft niet heel duur te zijn. In dit artikel leggen we je uit waar je aan moet denken bij het bouwen van een website. Waarom is WordPress een goede keuze voor een professionele zoekmachine vriendelijke website?

Een goede website bouwen, daar komt veel bij kijken

We raden je dan ook aan zeker niet over één nacht ijs te gaan bij het bouwen van je website of webshop. Een goed doordacht concept voor je website is onderdeel van succesvol ondernemen.

Maak voor jezelf een lijst met zaken die voor jouw onderneming belangrijk zijn en onderdeel moeten uitmaken van je website. Denk bijvoorbeeld aan je doelgroep. Hoe wil je je doelgroep bereiken? Wil je je potentiële klanten bereiken via social media, welke kanalen zijn dan interessant voor jouw onderneming? Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube? Heb jij bijvoorbeeld een bedrijf wat zich richt op mode onderzoek dan eens of Pinterest en Instagram voor jou interessante online kanalen zijn om je toekomstige klanten mee te bereiken.

Waarom kiezen voor WordPress

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte content management systeem (CMS), dat is een omgeving speciaal gebouwd om je website te beheren op een makkelijke manier.

Gebruiksvriendelijkheid is het sleutelwoord. WordPress is oorspronkelijk gemaakt voor bloggers die vaak niet kunnen programmeren. Doelstelling was een content management systeem wat door iedereen gebruikt kan worden. Iedereen kan een website leren maken en beheren in WordPress, als je daar geen tijd voor hebt dan kan Yubb je helpen met het bouwen van je website of webwinkel.

Start je een webwinkel, werk aan je online reputatie

Koop je zelf producten online dan lees je waarschijnlijk de beoordeling van anderen voor je een aankoop doet, klinkt dit je bekend in de oren? Een tevreden klant is online heel belangrijk. Het succes van een webwinkel wordt bepaald door de reviews die je klanten achterlaten op je eigen website of op onafhankelijke websites van derden zoals bijvoorbeeld Kieskeurig en Trustpilot. Omdat een webwinkel meestal niet op de hoek zit kun je niet makkelijk terug naar de winkel wanneer je niet tevreden bent.

Consumenten vinden het daarom heel belangrijk dat je als webwinkel serieus met klachten omgaat. Laat zien dat je je best doet om elke klant tevreden te stellen. Reageer professioneel op negatieve reviews en laat zien dat je maximale inspanning levert om problemen op te lossen. Je zult zien dat deze inspanningen lonen. Eerlijke en goede service straalt vertrouwen uit naar de klant.

Zoekmachine vriendelijk bouwen

Een zoekmachine vriendelijke website is een must omdat zoekmachine Google vrijwel als enige zoekmachine gebruikt wordt. Sta je niet in Google dan ben je dus onvindbaar op het internet. Google verscherpt met enige regelmaat de eisen waaraan websites moeten voldoen om op een goede positie in de zoekresultaten naar voren te komen. Zo is het belangrijk dat je website uit relevante teksten bestaat, beschrijf duidelijk wat je verkoopt en/of wat je doet. Zoek contact met je bezoekers en klanten via Social Media. Zorg dat je website toegankelijk is voor mobiele devices zoals een Tablet en Smartphone.

Lokaal gevonden worden door je klanten

Wanneer je een bakkerij hebt in Alphen aan den Rijn is het natuurlijk minder relevant dat online zichtbaar bent in Maastricht vervolgens nog minder relevant dat je online zichtbaar bent in Los Angeles, Amerika. Google houdt hier rekening mee en zorgt ervoor dat iedereen die op Google zoekt zoveel mogelijk op lokale ondernemingen gewezen wordt.

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat je direct gevonden wordt door bijvoorbeeld een Alphenaar die op zoek is naar een bakker in Alphen aan den Rijn. Google voorziet hierin met lokale zoekresultaten, als onderneming kun je je aanmelden bij Google waarmee je de resultaten enigszins kan aanpassen. Bij het schrijven van teksten voor je website is het belangrijk rekening te houden met lokale zoekmachine optimalisatie.

ZZP website tips

We hopen dat deze 6 gouden ZZP website tips je op weg hebben geholpen. Ben je op zoek naar meer handige zzp tips? Lees in dit artikel hoe je gratis facturen kunt sturen ‘Gratis factuur maken en versturen met 6 online tools‘.